wie ben ik
wie ben ik
Mijn naam
Martijn Faber is mijn naam. Nomen est omen, de naam is een voorteken, volgens de Romeinen. Het zou iets zeggen over je lot en je beroep.
Martijn is een oud Hollandse meisjesnaam, nu meer bekend als jongensnaam. Het betekent de kleine krijgshaftige (in relatie tot de grootheid van de god Mars van de oorlog). Ik ben genuanceerd en flexibel. Maar als ik iets echt wil, kan ik behoorlijk krijgshaftig worden.
Faber komt uit het latijn en betekent vakman. Ik vind het prachtig om samen met jou op zoek te gaan naar je ware passie en je eigen persoonlijke vakmanschap. En om dan vervolgens een context te creëren waarin jouw ambacht tot bloei komt. Dat is mijn vak.
Ik geloof dat ik mijn naam eer aan doe. Hoe zit dat met jouw naam?
Opleiding
FCE (Foundation of Corporate Education): Opleiding Leren & Ontwikkelen in organisaties
Opleiding tot loopbaan- & mobiliteitsadviseur
Psychologie
Mijn vakmanschap
Als afgestudeerd organisatiepsychologe ben ik begonnen als adviseur in het HR-vak en heb ik me steeds meer ontwikkeld tot coach en facilitator van leer- en veranderprocessen. Het gedrag van mensen in organisatiecontext, maar ook in het leven daarbuiten, intrigeert mij.
Ik heb werkervaring opgedaan in diverse organisaties en branches: horeca, onderwijs, publieke omroep, zorg, politie en commerciële adviesbureaus.
Persoonlijk
Ik ben geboren in Accra, Ghana. Na nog 5 jaar in de VS gewoond te hebben, ben ik opgegroeid in Nederland. Nu woon ik in Utrecht en ik ben co-ouder van 2 kinderen.
Ik hou van schaken. Ik schaak sinds ik kan schrijven. Daarnaast hou ik van theatersport en andere meer creatieve uitingen.
Mijn Passie
Mijn passie is het creëren van beweging. In mensen en in organisaties. Graag creëer ik een speeltuin waarin geleerd en geëxperimenteerd mag worden. Die kan groot zijn, maar ook heel klein. Op organisatieniveau en op individueel niveau. In grote en in kleine stapjes.
Ik ben er van overtuigd dat er elke dag kansen liggen om ‘dat te doen waar jij van bent’. Je ‘functie in het leven’ te leven en daarmee te oefenen. Op organisatieniveau of teamniveau gaat het om thema’s als: leiderschap, samenwerken, van elkaar leren, effectiever worden, iets nieuws ontwikkelen, spanningen oplossen.